top of page
Eurofestival 2024

​​Gun jullie jeugdorkest een fantastische uitdaging en doe mee aan de 25e editie van het Eurofestival. Of het orkest nu groot is of klein, net gestart of al 20 jaar bestaat, met of zonder oudere jongeren en herintreders: het Eurofestival is een prachtig podium voor élk orkest. Ieder jeugdorkest heeft uitdaging nodig om gemotiveerd te blijven en zich te ontwikkelen. Samen een mooie prestatie neerzetten geeft veel voldoening. Samen muziek maken is het allermooiste!

Het orkest dat de jury het meest inspireert gaat naar huis met de 'Sjra Hermans Award 2024'! Een masterclass van de jury bij het eigen orkest en een deelnamebewijs voor de volgende editie van het Eurofestival. 


Talent ontmoet talent

Stimuleren en inspireren van jonge muzikanten door de muziek te laten spreken, daar gaan we voor! Naast de ongetwijfeld mooie optredens van alle orkesten verschijnt nog meer talent op het podium. Jonge aankomende professionals van de talentklas van conservatorium Maastricht treden tussendoor op als solist of met een ensemble. Op zaterdag is het muzikale sluitstuk een spetterend optreden van de winnaar van de Finale Jonge Solisten 2023: Ruud Somers op klarinet. Gegarandeerd genieten! 

bottom of page